معاون وزير امور خارجه دولت اصلاحات در خصوص نامه خاتمي به آمريكا درباره قطع حمايت از گروه‌هاي مقاومت فلسطين و لبنان در دوران اصلاحات، تاكيد كرد: آن نامه داستان خاص خود را داشت و موضع رسمي دولت اصلاحات نبود.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محسن امين‌زاده معاون وزير امور خارجه دولت خاتمي كه رياست ستاد ائتلاف اصلا‌ح‌طلبان كشور را عهده‌دار است و در ستاد انتخاباتي ميرحسين موسوي نيز عضويت دارد، عصر امروز در جمع دانشجويان دانشگاه الزهرا اظهار داشت: سياست‌ خارجي مثل تمام امور ديگر محتاج برنامه و استراتژي است و اگر برنامه و هدف داشته باشيم، بايد براي تحقق آن ابتدا به دنبال تحقق اهداف برنامه‌ اي باشيم و آن را با نظارت پيگيري كنيم.

وي كه به دعوت انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا در جمع دانشجويان اين دانشگاه سخن مي گفت، عدم پيگيري روند ذكر شده را بي‌ خردي خواند و افزود: ماجراجويي از خصوصيات جوانان بي‌ برنامه است كه هدف و برنامه خاصي را دنبال نمي‌كنند و نبايد در سياست‌ خارجي ماجراجويي كرد.

اين عضو دولت دوم خرداد ادامه داد: دولت نهم را در مباحث سياست‌ خارجي راديكال نمي‌ دانيم و اين دولت در حمايت از فلسطين و مواضع ضد آمريكايي نسبت به ساير دولت‌ها تند‌رو‌تر نبوده اما مانند جوانان به ماجرا‌جويي پرداخته است.

امين زاده دولت نهم را فاقد استراتژي مشخص دانست و دولت احمدي نژاد را متهم كرد بدون داشتن هدف مشخص فقط جنجال آفريني مي كند و هنگامي كه از كارهاي خود نتيجه معكوس مي‌گيرد، در صدد توجيه برآمده و مسائل را وارونه جلوه مي‌دهد.

وي در ادامه با اشاره به حاشيه‌هاي اجلاس ضد نژادپرستي ژنو اضافه كرد: رئيس‌ ‌جمهور در اجلاسي حاضر شده و سخنراني كرد كه همه به نشانه اعتراض آن را ترك كرده‌اند و دانشجويان بايد بررسي كاملي از حوادث رخ ‌داده در آن جلسه انجام دهند.

"ايران موفق شد نام صهيونيست‌ها را به عنوان مصداق اصلي نژاد‌پرستي در قطعنامه دوره گذشته اين اجلاس وارد كند ولي در اجلاس دوربان 2 با وجود فشار زيادي كه ماجراي غزه به جهان وارد كرده بود، به دليل نحوه تعامل دولت نهم با دنيا، اسرائيل و اقدامات آن دوباره به فراموشي سپرده شد ".

رئيس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان و عضو ستاد انتخاباتي موسوي در بخش ديگري از سخنان خود از احتمال تغيير دولت در كشورمان سخن گفت و گفت: نخستين پرونده‌اي كه در بدو ورود به وزارت امور خارجه روي آن كار كرده‌ام مربوط به كارخانه UCF اصفهان بود كه در آن چيني‌ها تحت فشار آمريكا قرارداد را به صورت يكطرفه لغو كرده و ارسال قطعاتي كه قرار بود از آن كشور براي نصب به ايران فرستاده شود، منتفي شده بود.

امين‌ زاده افزود: در آن دوره توانستيم با تلاش دانشمندان جوان بسياري از قطعات مورد نياز را خودمان توليد كنيم و نبايد موفقيت هسته‌ اي كشور را حاصل اقدامات دولت نهم بدانيم؛ در حالي كه دستاوردهاي هسته‌اي تنها حاصل عملكرد دولت اصلاحات بود.

وي با ارائه توضيحاتي در خصوص سانتريفيوژ و عملكرد آن ادامه داد: ايران در زمان اصلاحات سانتريفيوژ را ساخته بود و حتي چرخه توليد آن را راه انداخته بود و از آنجا كه سهم دولت اصلاحات در اين موفقيت ها بيش از 75 درصد است، برگزاري جشن هسته‌اي حق خاتمي بود و سهم دولت فعلي از اين موفقيت تنها 10 تا 15 درصد است.

اين عضو دولت دوم خرداد با بيان اينكه زماني كه در كشور خط توليد سمند راه‌اندازي شد، در كشور جشن گرفتيم، اظهار داشت: اگر خاتمي هم مي‌خواست معركه بگيردف مي‌توانست با توليد اولين سانتريفيوژ جشن بگيرد اما مگر اداره كشور با فرياد و غوغاست؟

امين زاده افزود: همه مي‌دانستيم كه با علني شدن اين موفقيت چه جنجالي در جهان بر پا مي‌ شود و ما در معرض تهديد و تحريم‌هاي جهاني قرار مي‌گرفتيم اما ما كاملا منطقي عمل كرديم و بعد از علني شدن فعاليت‌هاي هسته‌اي و بازديد ناظران بين‌المللي از فعاليت‌هاي ما مشخص شد مقاديري اورانيوم غني‌شده در كشور وجود دارد كه اين مساله مشكل آفرين بود ولي بعدها مشخص شد اين اورانيوم از قطعات دسته دوم خريداري شده باقي مانده است.

وي ادامه داد: تدبير در اين بوده و هست كه سياست‌ خارجي بحران‌هاي موجود را كنترل كند نه اينكه با اقدامات خود كشور را منزوي كرده و فعاليت‌هاي اقتصادي هم تعطيل شود.

اين عضو ستاد انتخابات موسوي با بيان اينكه 70 درصد بحران هسته‌اي كشور متعلق به احمدي‌نژاد است، گفت: ‌در جهان نبايد تهديد و وحشت ايجاد كنيم در حالي كه احمدي‌نژاد بزرگترين اجماع جهاني عليه ايران را تشكيل داد.

امين زاده افزود: هنر سياست‌خارجي اين است كه منافع و امنيت ملي كشور را تأمين كند نه اينكه برق هر روز قطع شده يا صنايع نفت يا گاز و حتي سرمايه‌گذاري خارجي در كشور تعطيل شود.

وي با بيان اينكه اينگونه هسته‌اي شدن به درد ما نمي‌خورد، اظهار داشت: دولت موسوي سياستي را دنبال مي‌كند كه به جاي ماجراجويي به دنبال منافع ملي كشور باشد؛ وي به جاي اينكه در خارج از كشور شوي انتخاباتي برگزار كند و از جيب ملت ايران و فلسطين هزينه بپردازد، تلاش مي‌كند دنيا را در حمايت از فلسطين با ايران همراه كند.

اين عضو دولت اصلاحات در بخش ديگري از سخنان خود به كارنامه دولت اصلاحات اشاره كرد و گفت: خاتمي توانست حتي مخالفين ايران را با خود همراه و آنها را مجبور به تسليم در برابر گفته‌هاي نماينده كشورمان كند، اما به خاطر جنجالي كه بر سر هولوكاست به راه افتاد، ملت فلسطين متضرر شد و سازمان ملل براي اولين بار قطعنامه‌اي را صادر كرد كه كاملا به نفع اسرائيل بود.

امين‌زاده در پايان سخنان خود تاكيد كرد از آنجا كه معتقد است دولت نهم منافع ملي كشور را تهديد كرده، همواره عليه سياست ‌خارجي اين دولت صحبت مي‌كند، در بخش دوم نشست با دانشجويان دانشگاه الزهرا به سوالات برخي دانشجويان پاسخ گفت.

رئيس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با بيان اينكه رفتار هيچ انساني در جهان مطلق نيست و از اين منظر عملكرد همه روساي جمهور نسبي است و تنها مي‌ توان آنها را با نگاه تطبيقي مقايسه كرد، گفت: اتفاقاتي كه امروز رخ مي‌دهد در آينده به صورت كل مورد بررسي قرار مي‌گيرد؛ پس بهتر است به جاي جنجال با يك ملاك علمي مباحث را دنبال كنيم و كسي كه حرف او وزن بيشتري داشت را قبول كنيم.

امين‌زاده در پاسخ به اين سئوال كه چرا دنيا از فعاليت‌هاي هسته اي ما با خبر شد؟ اظهار داشت: منافقين خبري را منتشر كرده بودند ولي ايران مسير خود را ادامه مي‌داد تا اينكه براي كاهش فشار جهاني به جهانيان اعلام كرديم براي بازديد به ايران بيايند و توانستيم با اين كار بحران ايجاد شده را تا حدي كنترل كرده و تهديد نظامي و تحريم‌ها را كنار بزنيم ما هسته‌اي شديم تا قدرتمندتر و موفق‌تر باشيم نه اينكه همه چيز را از دست بدهيم.

وي ادامه داد: ما نمي‌خواهيم به سرنوشت كره شمالي دچار شويم؛ نمي‌خواهيم به توسعه برسيم اما برق هر روز قطع شود. روزي كه احمدي نژاد دولت را تحويل گرفت، در عسلويه 100 هزار نفر مشغول به كار بودند اما حال اين تعداد به كمتر از 20 هزار نفر رسيده است و در اين چند سال هيچ پروژه جديدي در اين منطقه آغاز نشده و دولت تنها پروژه‌هاي دولت اصلاحات را با 2 سال تاخير افتتاح مي‌كند.

در ادامه اين جلسه يكي از دانشجويان دليل ترس امريكا و اسرائيل از احمدي‌نژاد و تلاش گسترده آنها براي تخريب وي را از معاون وزير امور خارجه دولت خاتمي پرسيد كه وي با رد اين موضوع، گفت: به نظر من هيچ رسانه‌اي در دنيا به اندازه رسانه‌هاي آمريكايي از احمدي‌نژاد مطلب نمي‌نويسند.

امين زاده افزود: رسانه هايي كه حتي يك جمله از امام خميني (ره) درج نمي‌كنند، مي‌خواهند با اين كار ملت ايران تحقير كنند؛ غرب تلاش مي‌كرد كه دوربان 2 برگزار نشود و ديديد كه احمدي‌نژاد موفق شد دوربان را تعطيل كند و در آينده ما نمي‌توانيم شاهد برگزاري اين اجلاس هاي ضد نژادپرستي در جهان باشيم.

دانشجوي ديگري در خصوص تحقير رئيس‌ جمهور كشور در زمان اصلاحات و در سفر به كشور فرانسه پرسيد كه امين زاده گفت: شيراك در آن سفر بيش از شان تشريفاتي و بين‌ المللي خود از خاتمي استقبال كرد و مطالبي كه در اين زمينه گفته شد، دروغ بوده است.

وي در ادامه اين جلسه در پاسخ به سئوالي در خصوص دستاوردهاي هسته‌اي دولت خاتمي گفت: در زمان خاتمي 164 سانتريفيوژ هم آزمايش شد و مواردي كه شما مطرح كرديد، بازي با اعداد است.

امين زاده ادامه داد: علت سكوت اخير دولت درباره مساله هسته‌اي اين است كه 70 درصد فاجعه هسته‌ اي كشور مربوط به عملكرد اين دولت است؛ عملكرد دولت باعث ارجاع پرونده هسته‌اي ما به سازمان ملل شد و در حالي كه

آمريكا هيچ وقت نتوانسته بود عليه يك كشوري اجماع جهاني ايجاد كند، ديديم كه حتي ونزوئلا، قطر و اندونزي هم همراه با آمريكا عليه ما راي دادند.

وي اضافه كرد: توسعه هسته‌اي نيازمند نيروگاه است كه ما نيروگاهي نداريم و روسيه 4 سال است كه وعده الكي مي دهد و باز هم به وعده خود عمل نمي كند و به همين دليل مي‌ گويم اين سانتريفيوژها به بيش از 10 هزار عدد هم برسد، به درد ما نمي‌خورد.

رئيس ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان كشور در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص برنامه‌هاي موسوي در دولت آينده گفت: موسوي دولتي تشكيل مي‌دهد كه منافع ملت را تامين مي‌كند، نه اينكه 300 ميليارد دلار درآمد كشور را نابود كند. امين زاده افزود: در دولت قبل ما تلاش مي‌كرديم كه يك كشور خارجي 5 ميليارد دلار در كشور سرمايه‌گذاري كند اما اين دولت به راحتي 150 ميليارد دلار را نابود كرده و درآمد و پول كشور هدر رفته و آيندگان ما را به خاطر از دست دادن اين فرصت‌ها نمي‌ بخشند.

وي در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص علت حمايت از ملت فلسطين گفت: موضع ما حمايت از فلسطين است؛ زيرا حمايت از آنها جزو اقدامات ارزشي ما بوده و در واقع منافع ملي ما در درك مشكلات كشورهاي منطقه و حمايت از آنها است اما نبايد در اين زمينه ماجرا جويي و با افزايش فشار بر فلسطين براي اسرائيل ايجاد فرصت كرد.

اين عضو دولت خاتمي در ادامه در خصوص نامه خاتمي به آمريكا درباره قطع حمايت از گروه‌هاي مقاومت فلسطين و لبنان در آن دوره، اظهار داشت: آن نامه داستان خاص خود را داشت و موضع رسمي دولت اصلاحات نبود.

امين زاده افزود: مهم‌ترين دستاورد دولت نهم در بحث سياست‌ خارجي شكستن تابوي مذاكره با آمريكا در همه سطوح بوده است كه البته اين هم يك نمايش انتخاباتي ديگر است.

وي در ادامه اين جلسه با تاكيد بر اينكه همواره يقه‌ دولت را خواهيم گرفت، اظهار داشت: ملت به رئيس جمهور راي داده و او را انتخاب كرده ‌است تا در مقابل مردم پاسخگو باشد.

رئيس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص علت ابهامات اصلاح طلبان در زمينه انتخابات، اظهار داشت: از ضعف‌هاي اساسي دموكراسي در ايران فقدان نهادهاي مدني و احزاب سياسي است كه نامزدها را مطرح مي كنند؛ در هر انتخابات فضاي جنجالي در كشور ايجاد مي‌شود اما اگر حزب و نهاد سياسي مشخصي وجود داشته باشد، اين فضا را كنترل مي كند.

امين زاده در پاسخ به اظهارات يكي از دانشجويان كه مواضع سياست خارجي ايران را مطابق گفتمان امام خميني (ره) مي‌دانست، گفت: امام راحل در مديريت كشور نه تنها يك رهبر خردمند ديني كه رهبر خردمند ملي هم بودند و تصميمات مهمي گرفتند كه يكي از آنها بيانيه عليه آل سعود بعد از جمعه خونين بود كه در آن تاكيد كردند كه از آل سعود نمي‌گذريم ولي ما ديديم بعد از يك سال ايشان خواستار حل مشكلات با عربستان شدند.

وي با تاكيد بر اينكه نبايد از حق مردم گذشت، به مورد ديگري در زمان جنگ اشاره كرد و گفت: همزمان با جنگ ايران و عراق كه اسرائيل به لبنان حمله كرد ما به لبنان رفتيم ولي امام اولويت اولين كشور را در صحنه جنگ دانست و ما را به كشور برگرداند.

امين زاده در پايان به طرح گفت و گوي تمدن‌هاي دولت خاتمي اشاره كرد و گفت: اين طرح دستاوردهاي زيادي داشت و تمام سناريو‌هاي دشمنان ايران را به هم ريخت؛ دشمناني كه ايران را خطر آفرين و جنگ طلب معرفي مي‌كردند با اين ايده همراه ما شدند و با همين ايده توانستيم دوستان خود را در عراق و افغانستان به قدرت برسانيم كه امروز حاصل آن را مي‌بينيم.