اخلاق و آداب اسلامی و رسانه ای حکم می کند به خاطر انتشار این تصویر جعلی، به سهم خود (به عنوان یکی از سایت های منتشرکننده) از آقای احمدی نژاد رییس جمهور ، جداً عذرخواهی کرده و آرزو داریم خداوند نیز از سر تقصیرات و گناهان ناآگاهانه ما بگذرد و یازی کند تا از این پس نیز، در چنین مواردی که مستقیماً به آبروی انسان ها در میان است، لغزشی نداشته باشیم.

سایت انتخاب، از جمله سایت های اصلاح طلب مخالف دولت ساعاتی پیش با نگارشی متنی از رئیس جمهور عذرخواهی کرد. تحریریه سایت انتخاب در خبرکه مذکور تاکید کرد که به این نتیجه رسیده است که تصویر منتشر شده از رئیس جمهور و مادرهوگو چاوز، جعلی و فتوشاپی است با این وجود، این سایت دقایقی قبل عذرخواهی اش از رئیس جمهور را پس گرفت. انتخاب تاکید کرده است که یکی از خبرنگارانش بدون اجازه سردبیر و مدیر مسئول خبر عذرخواهی را روی خروجی سایت قرار داده است. متن این دو خبر جالب، در ادامه آمده است:
 
عذرخواهی انتخاب از رئیس جمهور
روز گذشته، روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف با انتشار تصویری مدعی مصافحه ی محمود احمدی نژاد با مادر هوگو چاوز شد و این خبر، فوراً تیتر نخست رسانه های ایرانی شد، بسیاری سراسیمه موضع گرفتند و ... «انتخاب» نیز در دادم موج رسانه ای گرفتار آمد و اقدام به درج این تصاویر کرد.

اما اگر این هیجانات و احساسات را اندکی کنار نهیم و به بررسی دقیق تصویر بپردازیم، به راحتی می توان به قطعیت رسید که تصویر نه تنها جعلیست که یک فتوشاپیست غیرحرفه ای دست به جعل این تصویر زده است.

اول: ابتدا به تصویر زیر و فلش های قرمز رنگ توجه کرده تا "جداسازی" ناشیانه، غیرحرفه ای و ضعیف "کله" و "سر "حاضران در تصویر را به وضوح مشاهده کنید (جهت ملاحظه تصویر با کیفیت بالا، اینجا کلیک کنید)

در واقع تنها اقدام رندانه فتوشاپیست، به تصویر کشیدن بخشی از صورت میرتاج الدینی در پشت سر احمدی نژاد است که در فیلم نیز در کنار رییس جمهور دیده می شود.

 

 

 
(جهت ملاحظه تصویر با کیفیت بالا، اینجا کلیک کنید)
 

 
دوم: هیچ خبرگزاری ، رسانه و عکاس معتبر و نامعتبر دیگری موفق به عکسبرداری یا فیلمبرداری از این صحنه نشده است! (با وجودی که صدها عکاس و فیلمبردار در این محل شلوغ حاضر بوده اند) و جالب آنکه در تنها فیلم منتشر شده از این اتفاق، چنین صحنه ای مشاهده نمی شود!
 

 
سوم: نکته ی بسیار مهم تر آن است که اساساً احمدی نژاد با فرد دیگری در این تصویر مصافحه کرده و فتوشاپیست روزنامه دیلی تلگراف، جای فرد مصافحه کننده (که یک مرد است) را با مادر چاوز، جا به جا کرده است! 
 

به این تصویر و سایر کشفیات که توسط "ایران پی ان" تهیه شده، توجه کنید:
 


 

الف -در عکس شماره یک احمدی نژاد با یکی از حضار که شاید از بستگان هوگو چاوز باشد همدردی می‌کند و در عکس شماره دو با مادر هوگو چاوز همدردی می‌کند.

ب –حال به خطاهای مشهود در مونتاژ و کار فتوشاپی دقت کنید:

ب/1-دست احمدی نژاد و به اصطلاح دست مادر چاوز، همان دست وی با آن مرد است. استخوان‌بندی، رگ‌های بیرون زده، چگونگی قرار گرفتن انگشتان کنار یک‌دیگر، فاصله انگشت‌ها و حتی مقداری که مقدار ناخن احمدی نژاد از دست او بیرون آمده، مقداری از انگشت شصت که در داخل دست وی قرار گرفته و ... همه عین هم هست و محال است چنین اتفاقی بیافتد.

ب/2 –عکس دو عکس روی هم منطق شود، معلوم می‌شود که حالت سر احمدی نژاد، میزان خم شدن، با آن که مرد و زن هر دو هم قد هم نیستند و نحوه‌ی قرار گرفتن روی صورت یکی است.

ب/3 –حتی مقدار چین و چروک صورت ناشی از تأثر و حالت لب، خم ابرو و میزان بسته شدن چشم احمدی‌نژاد در هر دو عکس عیناً یکی است.

ب/4 –به دگمه پیراهن شخصی که پشت هر دو نفر ایستاده نگاه کنید. دقیقاً میزان فاصله‌اش با کت احمدی‌نژاد یکی است. مگر می‌شود در حالی که افراد در حرکت هستند و دوربین نیز در حرکت و اصلاً ممکن است هر عکس را عکاسی تهیه کرده باشند، یک نفر در دیدار با دو نفر به یک حالت و یک اندازه بایستند و نفر سوم پشت آنها نیز چنان فاصله‌اش را حفظ کند که به رغم تفاوت زاویه دوربین، حتی یک میلیمتر هم فاصله دگمه‌ی پیراهنش با کت یک نفر دیگر تغییر نکند. با پیچیده‌ترین برنامه‌ریزی‌ها پلیسی، امنیتی، تشریفاتی، عکاسی و ... نیز نمی‌توان چنین شرایطی را ایجاد نمود.

ب/5 –اگر به کلاه خاتمی که در گوشه سمت چپ عکس قرار دارد و فاصله آن و ... دقت شود، معلوم می‌شود نه تنها احمدی نژاد باید در یک حالت فیکس ایستاده باشد و افراد بیایند در همان حالت دست در دست او قرار داده و با او همدردی کنند، بلکه سایرن نیز باید منجمد شده باشد و هیچ حرکتی در این سالن نکرده باشد. همه باید مجسمه باشند تا چنین حالتی ممکن شود.

ب/6 –عکس فتوشاپی جعلی محل برش عکس برای نزدیک نشان دادن عکس احمدی‌نژاد با آن مرد و نیز دور نشان دادن عکس با به اصطلاح مادر چاوز به وضوح معین می‌گردد.

ب/7 –جاعل فتوشاپی آن قدر عجله داشته که حتی نکرده ابروی آن مرد را که در عکس زیر دماغ احمدی‌نژاد قرار گرفته خوب پاک کند و نیز میزان فاصله لبه‌ یقه‌ی پیراهن نفر پشت سر را کمی تغییر دهد.

اقدام غیراخلاقی برخی سایت های خبری

به گزارش سرویس سیاسی انتخاب ؛ از سوی دیگر، برخی سایت های دیگر در اقدامی غیراخلاقی، با انتشار تصویری از "نوجوانی که در آغوش احمدی نژاد" است، چنین تیتر زدند که «تصویر: دختر چاوز در آغوش احمدی نژاد»... این درحالیست که چهره ی این نوجوان (که شبیه به دختران جوان است)، کوچکترین شباهتی با تصویر دو دختر چاوز (که پیشتر در سانه ها منتشر شده) ندارد!


 

توضیح نهایی پایگاه خبری انتخاب: پوزش از رییس جمهور
 
هر چند نخست باید رسانه مغرض انگلیسی به خاطر این عمل غیرحرفه ای و غیراخلاقی خود عذرخواهی کند، اما چنانکه اولاً چنین عملی از سوی این دست رسانه ها، ممکن نیست و ثانیاً از آنجا که جعلیت این تصویر بر "انتخاب" قطعیست ، اخلاق و آداب اسلامی و رسانه ای حکم می کند به خاطر انتشار این تصویر جعلی، به سهم خود (به عنوان یکی از سایت های منتشرکننده) از آقای احمدی نژاد رییس جمهور ، جداً عذرخواهی کرده و آرزو داریم خداوند نیز از سر تقصیرات و گناهان ناآگاهانه ما بگذرد و یازی کند تا از این پس نیز، در چنین مواردی که مستقیماً به آبروی انسان ها در میان است، لغزشی نداشته باشیم.
 
 
انتخاب عذرخواهی اش را پس گرفت

ساعاتی پیش خبری در «انتخاب» تحت عنوان «اثبات جعلی و فتوشاپ بودن مصافحه‎ی احمدی‎نژاد با مادر چاوز + پوزش از جناب احمدی نژاد» منتشر شد که نظر یک خبرنگار «انتخاب» بدون ملاحظه سردبیر، تیتر نخست و به عنوان نظر تحریریه «انتخاب» منتشر شده است!

خبر منتشره در «انتخاب» حاکی از جعلی بودن عکس معروف احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز بود. در آن مطلب ، عکسی از پیرمردی شبیه البرادعی به جای مادر هوگو چاوز نشانده شده بود.

خبرنگار انتخاب ، با مشاهده عکس احمدی نژاد و پیرمرد ، بر این باور شد که عکس اصلی همین است و عکس رئیس جمهور و مادر چاوز ، فتوشاپ و جعلی است و با تصور اینکه کشف مهمی انجام داده، بدون اطلاع مسئولین رسانه، آن را به تیتر نخست و نظر «انتخاب» منتشر کرد.

خبرنگار انتخاب در خبر مذکور، اصل را بر برائت گذاشته و در یادداشتی احمدی نژاد را مبرای از این عمل مخالف شرع مقدس دانسته و از سر حریت و شجاعت ، عذرخواهی کرد.

با این حال ، صبح روز جاری ، کارشناسان فنی انتخاب اقدام به بررسی کارشناسی دو تصویر کردند که نهایتاً مشخص شد که متأسفانه عکس احمدی نژاد و چاوز ، صحت داشته و آنچه فتوشاپ بوده ، عکس احمدی نژاد و پیرمرد است!!

خبرنگار «انتخاب» در این اقدام عجولانه متوجه نشده که اولاً منبع اولیه تصویر «رویترز» است و نه دیلی تلگراف . ثانیاً در تصویر دوم که مدعی «جعل» بودن شده، توجه نکرده که آقای البرادعی (آنهم با آن حد از قد و قواه که مشخص است جعلی است) در آغوش جناب رییس جمهور چه می کند!


 

انتخاب در ادامه مدعی شد: در واقع ، آنچه رخ داده ، شگرد حامیان دولت است که کوشیدند با تولید یک عکس جعلی و ارسال آن به رسانه ها ، از حسن نیت فعالان رسانه ای مستقل سوء استفاده کنند غافل از این که حتی اگر برای اندک زمانی چند خبرنگار دارای حسن ظن را تحت تأثیر قرار دهند، در نهایت این روسیاهی است که به جاعلان می ماند.

... و در خاتمه، با همان جسارتی که خبرنگار «انتخاب» (البته بدون اطلاع تصمیم گیران سایت) اقدام به عذرخواهی از آقای احمدی نژاد کرد، این بار از مخاطبان عزیز پوزش طلبیده و مجدداً اعلام می کنیم که تصویر آقا یاحمدی نژاد و مادر چاوز کاملاً واقعی است و فتوشاپی در کار نیست!