سلسله گفتار پیش رو، حاوی متن پیام رهبر معظم انقلاب درآستانه نخستین سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی(قدّس‌سرّه)  -در بخش اول- و ضمیمه‌ی گزیده بیاناتی از حضرت امام خمینی(قدّس سرّه) و حضرت امام خامنه ای (دام ظلّه) بر اساس محورهای دوازده گانه پیام مذکور -در بخش دوم- است. این گزیده ها، هم نشان دهنده ثبات اندیشه و مبانی فکری و سیاسی انقلاب و نظام اسلامی در طول نزدیک به چهار دهه پس از پیروزی است و هم تبیین کننده معارف انقلاب اسلامی از زبان این دو امام و رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی می باشد.

سوره مبارکه ابراهيم آیه ۲۷
يُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذينَ آمَنوا بِالقَولِ الثّابِتِ فِي الحَياةِ الدُّنيا وَفِي الآخِرَةِ ۖوَيُضِلُّ اللَّهُ الظّالِمينَ ۚوَيَفعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ﴿۲۷﴾
خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان، استوار می‌دارد؛ هم در این جهان، و هم در سرای دیگر! و ستمگران را گمراه می‌سازد، (و لطف خود را از آنها برمی‌گیرد)؛ خداوند هر کار را بخواهد (و مصلحت بداند) انجام می‌دهد!

پیشگفتار

عروج ملکوتی حضرت آیت الله العظمی امام سید روح الله الموسوی الخمینی در شب 14 خرداد سال 1368 حادثه بی نظیری بود که از سویی موجب غم واندوه بی مانندی در جهان اسلام بخصوص در میان مسلمانان انقلابی شدو از سوی دیگر تثبیت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران را در معرض چشم و دل همه جهنیان قرار داد.. حادثه ای که به زعم دشمنان انقلاب می توانست سرآغاز ضعف و انحطاط و فروپاشی انقلاب اسلامی گردد، به منبع انرژی بخش جدیدی برای آنچه آن امام بزرگوار بدان می اندیشند تبدیل شد...

در فاصله کمتر از 24 ساعت با تقدیر شگفت الهی و تدبیر خبرگان امت، زمامداری نظام و انقلاب اسلامی به دست کسی سپرده شد که عمیق ترین ارتباط فکری و معنوی را با پیشو و مقتدای خود داشت و در طول حضور پربرکت خود در عرصه های فکری و سیاسی جز به اهداف و آرمان های امام نمی اندیشد و همان مسیر را طی می کرد.

انتخاب حضرت آیت الله العظمی سید علی حسینی خامنه ای(مدّظلّه‌العالی) در 14 خرداد 1368، آغاز مرحله جدیدی در انقلاب و نظام اسلامی نبود، بلکه دقیقاً استمرار و استقرار خط نورانی حضرت امام(ره) بود که در بیان صریح معظّم له در آغازین ماه های رهبری ایشان به صراحت اعلام شد: «جانها و خونهای ما، فدای این راه و خط است. سعادت ما در این است که زندگی خود را در این راه بگذرانیم. در این، هیچ تردیدی نیست-12/5/1368 (1)» و این موضع روشن و نورانی، خط بطلانی بود بر همه یاوه گویی ها و گمانه زنی های نابجای دشمنان، خوارج انقلاب، و تردیدها ی دوستان بددل یا ساده لوح. اگر چه مروری بر بیانات معظم له در یکسال پس از ارتحال حضرت امام این حقیقت را تبیین و اثبات می کند که جریان زلال اندیشه ای ، معنوی و سیاسی رهبر معظم انقلاب با بهره برداری از اقیانوس اندیشه ای ناب اسلامی و آبشخور عمیق فکری و روش سیاسی حضرت امام(رضوان الله تعالی علیه) کاملاً در همان مسیر ادامه پیدا کرد، اما بیانیه جامع و عمیق ایشان در آستانه نخستین سالگرد رحلت حضرت امام(قدّس‌سرّه) –که در دهم خرداد 1369 (2)صادر گردید- بطور یکجا و جامع، خطوط اصلی انقلاب اسلامی و شاخص های گفتمان امام وانقلاب را تبیین می کند و برای نخبگان، صاحبنظران، مسئولین و عموم وفاداران به خط امام در ایران و سایر کشورها و جوامع اسلامی، مسیر فکری معارف ناب انقلاب اسلامی را به روشنی تبیین می نماید...

 امروز که بیش از ربع قرن از آن زمان می گذرد، برای هر انسان کنجگاو و جستجوگری این پرسش مطرح است که آیا حقیقتاً مواضع و مسیر انقلاب اسلامی هماهنگونه که در آن پیام مطرح شد، ادامه یافته است؟! به ویژه برای نسل جوان اندیشه ورز ما که قویتر و عمیق تر از گذشته در عرصه پاسداری و دفاع از اندیشه و ارزشهای انقلاب اسلامی حضور دارد، دستیابی به پاسخ این پرسش نیازی اساسی و مهم است.

معمولاً رهبران سیاسی به اقتضای مصالح روز، سخن می گویند و حتی مطالب پیشین خد را به راحتی نقض نمودهو شرایط عینی در اندیشه آنان بازتاب می بابد؛ به  ویژه در جهان غرب و نظام های حاکم کنونی، پایبندی به مبانی فکریو چارچوب های ارزشی اساساً بی معناست؛ اما در نگاه انقلاب اسلامی به مقوله‌ی سیاست و مدیریت جامعه اسلامی، آنچه چارچوب اساسی و اصلی را شکل می دهد، باورها و انگاره های عمیق، عقلانی و ثابتی است که بر اساس نگاه توحیدی و مبانی اسلام ناب محمدی(ص) جهت دهنده و هدایتگر است و حاکم بر مواضع و روش راهبردی شمرده می شود.

خواص و اهل بصیرت و ذکاوت با مرور پیام دهم خرداد 1369 رهبر معظم انقلاب ، این نکته را بدرستی در می یابند که چگونه می توان در شرایط بحرانی بین المللی تنها با اتّکال بر خدای متعال و با تکیه بر مبانی فکری و اعتقادی اسلام ناب ، نه تنها یک جامعه را بلکه بخش های عمده ای از دلها و ذهن های مخلص و معتقد در جهان اسلام را هدایت کرد و در مسیر تعالی و پیشرفت همه جانبه و پایدار ، به موفقیت های مهم و روشنی دست یافت.

این مهم را اهل انصاف و تأمل به روشنی در می یابند که مسیری را که تا امروز ایشان پیموده ند ، بر مبنای همان معارفی است که 27 سال قبل در این پیام تبیین شده است. این اتقان، استحکام و ثبات قول و قوم، چیزی نیست جز هدیه‌ی الهی به انسان های مخلص و مجاهد در راه خدا که هرگز برای خود جز انجام تکلیف و جلب رضایت الهی بدنبال چیزی نیستند و آنچه می خواهند در مسیر پیشرفت لمّت اسلامی و تحقّق اهداف و آرمان های اسلام ناب محمدی(صلّی الله علیه و آله) است.

گفتار حاضر ، حاوی متن پیام معظم له (3)–در بخش اول- و ضمیمه‌ی گزیده بیاناتی از حضرت امام خمینی(قدّس سرّه) و حضرت امام خامنه ای (دام ظلّه) بر اساس محورهای دوازده گانه پیام –در بخش دوم –است.

این گزیده ها، هم نشان دهنده ثبات اندیشه و مبانی فکری و سیاسی انقلاب و نظام اسلامی در طول نزدیک به چهار دهه پس از پیروزی است و هم تبیین کننده معارف انقلاب اسلامی از زبان این دو امام و رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی می باشد.

این مجموعه، منشور گفتمان امام وانقلاب است برای همه کسانی که در مسیر تعالی جامعه، استقرار روزافزون نظام و تحقق مراحل پنچانه اهداف انقلاب اسلامی(+) و توفیق حرکت بیداری اسلامی در سطح جهان اسلام احساس مسئولیت می کنند و نیز همه کسانی که می خواهند اندیشه های راهبردی انقلاب اسلامی را دریابند. این مقال، بخصوص برای نسل جوان و فرهیخته ما که خود را امنتدار بار مسئولیتی می انند که انقلاب و نظام بر دوش آنه نهاده است و در مقاطع مختلف به حمایت و تلاش و مجاهدت برای استمرار و استقرار انقلاب و تعالی نظام اسلامی اهتمام دارند، یک منبع خلاصه شده، متغن و گویا است.

امروز بازخوانی این پیام تاریخی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (دام ظلّه) یک نیاز ضروری است تا به عنوان منشور فکری و سیاسی نظام، مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد  و ابعاد گفتمان نوین اسلامی را ترسیم نماید.

از درگاه احدیّت برای حضرت امام خمینی(قدّس‌سرّه) علوّ درجات و برای رهبر معظم انقلاب، دوام توفیقات را طلب نموده و امیدواریم سایه‌ی پر برکت معظّم‌له برای استمرار هدایت و پیشرفت امّت اسلامی مستدام باشد. آمین ربّ‌العالمین.

ارجاعات: 

1- بیانات امام خامنه ای در مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری پنجم - ۱۳۶۸/۵/۱۲

2- پیام تاریخی امام خامنه ای به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) - ۱۳۶۹/۳/۱۰

3- همان

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/bMshN